Dreame постепенно пуска усъвършенствана гама от най-съвременни комбинации за прахосмукачки-роботи, като най-новата и най-мощна е прахосмукачката-робот Dreame X40 Ultra.

Тази гама е пълна с функции, но сравняването на разликите може да бъде предизвикателство. Тази статия ще разбие основните характеристики на новата гама Dreame, включително Dreame X40 Ultra, Dreame X30 Ultra и Dreame L20 Ultra. Ще проучим техните различия и ще ви помогнем да решите кой модел отговаря най-добре на вашите нужди.

Съставът на Dreame: Основите

Dreame X40 Ultra

Най-новият водещ модел от Dreame, X40 Ultra, беше пуснат през април 2024 г. и е най-модерният и мощен модел до момента. Той е пълен с най-съвременни функции, което го прави истински робот прахосмукачка от първокласно ниво. Нашият пълен преглед на X40 Ultra е в процес на работа в момента.

Робот прахосмукачка Dreame X40

Dreame X30 Ultra

Пуснат в началото на 2024 г., Dreame X30 Ultra е усъвършенствана роботизирана прахосмукачка с почти толкова много високотехнологични функции, колкото Dreame X40 Ultra. Това също е прахосмукачка от първокласно ниво, макар и малко по-достъпна от X40. Вижте нашия пълен преглед за задълбочен поглед върху този модел.

Робот прахосмукачка Dreame X30

Dreame L20 Ultra

Dreame X20 Ultra е най-ранният модел от тази гама. Въпреки че все още е робот-прахосмукачка от първокласно ниво, той носи комбинация от напреднала технология и достъпна цена. Сравнихме L20 Ultra с X30 Ultra в този преглед.

Робот прахосмукачка Dreame L20 Ultra

Общи функции

И трите прахосмукачки-роботи Dreame се отличават с мощно засмукване, дълъг живот на батерията, усъвършенствани функции за откриване и почистване и докинг станции, предназначени за автоматизиране на различни полезни задачи. Ето бърз преглед на няколкото характеристики, които всички робот-прахосмукачки Dreame X40 Ultra, Dreame X30 Ultra и Dreame L20 Ultra споделят.

  • Интелигентна навигация: Комбинира LIDAR навигация, RGB камера и 3D структурирана светлина за интелигентно откриване на препятствия и картографиране на помещения (включително многостепенно и 3D картографиране).
  • Почистване на множество повърхности: Включва автоматично повдигане на мопа за поддържане на килима сух, изключително събиране на отпадъци и различни режими на почистване (Избор на зона, Ограничаване на зона, Автоматично зониране).
  • Голям капацитет и дълъг живот на батерията: Разполага с голям кош за прах (обем на торбата 3,2 литра) и резервоар за вода (80 мл за прахосмукачка, 4,5 литра за миене на док), със среден максимален живот на батерията от 180 минути.
  • Повдигане или премахване на моп подложка: Позволява ви да почиствате и почиствате с прахосмукачка наведнъж, без да намокрите килима.
  • Гласов контрол: Съвместим със SIRI, Alexa и Google гласов контрол.
Робот прахосмукачка Dreame X40 Ultra в студиото Vacuum Wars.
Робот прахосмукачка Dreame X40 Ultra в студиото Vacuum Wars. © Вакуумни войни

Сравняване на моделите

Ние идентифицирахме следното ключови разлики в състава:

  Dreame X40 Ultra Dreame X30 Ultra Dreame L20 Ultra
Всмукване 12 000 Pa 8300 Pa 7000 Pa
Избягване на препятствия да – 120 Типове обекти да - 70 Типове обекти Да – 55 типа обекти
Откриване на OmniDirt да Не Не
Разширяваща се странична четка за метене да Не Не
Откриване и повторно избърсване на петна да да Не
Mop Tray Wash да да Не
Mop Pad Wash да 158 градуса Да, 140 градуса Да, без отопление
Максимален праг 22 мм 20 мм 20 мм
Вакуумни размери 350mm*353mm*96,5 мм 350 мм * 350 мм *97 мм 350мм*350мм*103,8мм
Размери на дока 606,5 мм * 426 мм * 499 мм 590мм*340мм*457мм 606,5 мм * 426 мм * 499 мм
Живот на батерията при ниска мощност 198 минути 260 минути 210 минути

Кой кой модел трябва да купи?

Изглежда ни, че Dreame има по нещо за всеки, като X40 е най-модерният модел, макар и най-скъпият. Нека разберем за кого е идеален всеки от тези роботи-прахосмукачки Dreame.

Dreame X40 Ultra

Dreame X40 Ultra е далеч най-модерният модел в тази гама, извеждайки разширените функции на X30 на следващото ниво. Тези, които търсят най-високата функционалност и най-свободните ръце, тогава Dreame X40 Ultra е моделът, който препоръчваме.

Робот прахосмукачка Dreame X40

Dreame X40 Ultra

12 000 Pa изсмукване

Най-напредналият OA

Откриване на мръсотия


Dreame X30 Ultra

Ако търсите добър баланс между цена и производителност, Dreame X30 може да е точно за вас. Той достига средната точка между X40 и L20 по отношение на избягване на препятствия и мощност на засмукване, но по-забележително е, че X30 въведе много от иновативните функции, които сега се намират в по-новия и по-скъп X40. Това означава, че можете да получите високотехнологичен робот прахосмукачка на по-достъпна цена.

Изненадващо обаче, в нашите оценки X30 Ultra не се представи толкова добре в някои области, колкото L20, така че не забравяйте да проверите този преглед, за да видите кои показатели за ефективност са важни за вас.

Робот прахосмукачка Dreame X30

Dreame X30 Ultra

8300 Pa

Измиване/изсушаване с нагрята подложка за моп

Интелигентно почистване


Dreame L20 Ultra

За тези, които търсят надеждна опция, The Dreame L20 Ultra демонстрира отлично представяне в нашите студийни тестове. С високофункционална докинг станция за управление на отломки, вода и измиване на подложките за моп, много потребители са щастливи, че са добавили L20 към своя арсенал за почистване.

Въпреки това, липсват някои от по-новите и усъвършенствани функции, които по-късните версии, X30 и X40, имат, като OmniDirt Detection и RoboSwing, заедно с по-високи нива на засмукване. Това е чудесен вариант за тези, които търсят комбинация от достъпност и функционалност.

Робот прахосмукачка Dreame L20 Ultra

Dreame L20 Ultra

7000 Pa

подложка за моп измиване/изсушаване

Разширени функции на приложението

 

Бързи иновации в роботиката и AI

Производителите на вакуумни роботи правят непрекъснати иновации в отговор на отзивите на потребителите и бързия напредък в роботиката и изкуствения интелект. Новите издания са вълнуващи, но може да е трудно да се поддържат. 

Нашето заключение

Тази година имаме положителен опит с гамата Dreame, така че коя от тези роботизирани прахосмукачки Dreame ще изберете зависи от това какви са вашите нужди и разбира се какъв е вашият оперативен бюджет. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да направите страхотен избор и ако все пак трябва да проверите някои опции, прегледайте нашия сайт за още Ревюта на робот вакуум и нашите Списък с най-добри избори за да ви помогне да намерите перфектната си форма.Източник

Тази година имаме положителен опит с гамата Dreame, така че коя от тези роботизирани прахосмукачки Dreame ще изберете зависи от това какви са вашите нужди и разбира се какъв е вашият оперативен бюджет. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да направите страхотен избор и ако все пак трябва да проверите някои опции, прегледайте нашия сайт за още Ревюта на робот вакуум и нашите Списък с най-добри избори за да ви помогне да намерите перфектната си форма.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Projects