Скрито изображение в Pinterest

Добре дошли в ревюто на прахосмукачката Roborock Q7 Max+. Подложихме го на всякакви тестове през последните няколко седмици и в тази статия ще разгледаме нашите резултати и нашите списъци с плюсове и минуси.

Автоматично изпразване и почистване на среден клас

Roborock Q7 Max+

Резюме

8,6/10

Roborock Q7 Max+ е добро средно положение между вакуумния Q робот на Roborock и първокласните (и ценово) водещи модели S. Не получавате автоматично повдигащ се моп или избягване на препятствия, но получавате по-ниската цена на Q7 Max+.

Плюсове

 • Страхотно събиране на отломки
 • Отлично почистване
 • Дълъг списък от функции

Минуси

 • Средно почистване под повърхността
 • Малко скъпичко

Относно Roborock Q7 Max+

Roborock Q7 Max+ е в горния среден клас на гамата вакуумни роботи на Roborock по отношение на цена и характеристики. Предлага се в черна или бяла версия и може да бъде закупен със или без докинг станцията за автоматично изпразване. Версията със стандартната докинг станция е без обозначението плюс.

Всички версии на Q7 имат приставка за моп, което е едно от основните неща, които го отличават от предишната им серия Q5.


Какво има в кутията

 • Roborock Q7 Max+
 • Автоматично изпразване на Dock Pure
 • Моп кърпа
 • Захранващ кабел
 • Отвертка
 • Ръководство и гаранция

Какво харесваме

Прибиране на боклуци

Като започнем с плюсовете, това е наистина добър в основната си задача да събира неща от твърди подове и килими. Често сме отбелязвали колко добри изглеждат Roborocks с тяхната механика на пикап. Тяхната странична и основна четка работят много добре заедно, което ги прави забележимо добри метачи и Q7 Max+ не е изключение.

Разопаковане на Roborock Q7 Max+

Прахосмукачка на килим

Q7 Max+ също беше много добър с по-дълбоко почистване. Например, в нашия тест за дълбоко почистване на килими, при който разсипвахме пясък в килим със среден косъм и претегляме кошчето преди и след петминутно пускане, той се представи доста над средното ниво. Всъщност Q7 Max+ дори отбеляза малко по-висок резултат от най-добрия Roborock S7 MaxV.

Автоматично изпразване на контейнера за боклук

Има и автоматично изпразваща се кофа за боклук. Така че, когато се върне в своята докинг станция, за да презареди, той автоматично изпразва съдържанието на контейнера за боклук във торбичка за прах. Това го прави много по-автоматизирана система от други по-евтини роботи прахосмукачки.

Roborock Q7 Max+ Докинг към празна кофа за боклукRoborock Q7 Max+ докинг за изпразване на контейнера за боклук. © Вакуумни войни

 

Измиване

Друга силна страна на Q7 Max+ е неговата електронна система за почистване. След като напълните резервоара му за вода, който е интегриран в кошчето му, той електронно ще изпомпва вода в подложката за почистване, за да я насити.

Тестове за пикап за почистване - Roborock Q7 Max plusQ7 Max+ завършва един от нашите тестове за почистване. © Вакуумни войни

Докато подложката не вибрира или не се повдига автоматично, както при Roborock S7 MaxV, тя прилага натиск, което е по-нова функция на Roborock, която изглежда помага за почистването на твърди петна. Изглежда неговия моп почиства толкова добре или по-добре от предишните Roborocks в нашите тестове.

Почистване на зони, 3D картографиране, многоетажно картографиране и др

Има всички фантастични функции на приложенията, които обикновено се виждат на супер първокласни прахосмукачки роботи, като избор на стая, зоново почистване, многоетажно картографиране, 3D картографиране и презареждане и възобновяване, все неща, които наистина го правят по-добро потребителско изживяване.

Ефективна навигация

Една от най-силните страни на Q7 Max+ се прояви в нашите навигационни тестове, където правим няколко теста с различни настройки на мощността. Тук открихме, че Q7 Max+ е най-ефективният вакуум-робот, който сме тествали досега.

Тестване на навигация и картографиране - Roborock Q7 Max+Тестване на ефективността на навигацията и картографирането. © Вакуумни войни

При тези тестове той получи средно 0,88 квадратни метра почистени на минута, когато средната стойност е 0,68. И следващият най-близък конкурент беше много по-скъпият Ecovacs Omni X1. И не е просто бързо, също така имаше средно 32 квадратни метра на пробег, което е почти 2 квадратни метра повече от средното, така че наистина покриваше повече площ по-бързо от своите конкуренти.

Отчитане на засмукване и въздушен поток - Roborock Q7 Max plusОтчитане на засмукване и въздушен поток. © Вакуумни войни

Ефективност на батерията

Q7 Max+ също беше с невероятно добра ефективност на батерията в теста, при който след пускането му на три различни настройки на мощността, той е средно 2 минути на процент загуба на батерия. Към днешна дата средната стойност е 1,6 минути. Извършването на няколко изчисления означава, че теоретично може да извърши почистване на около 1900 квадратни фута, преди да се наложи презареждане.

Въпреки че смятаме, че трябва да приемете това число с огромна доза недоверие, тъй като има много фактори, които биха могли да го променят, това все още е най-добрият резултат, който сме виждали досега.


Q7 Max срещу Q7 Max+: Каква е разликата?

Има само една разлика между Q7 Max и Q7 Max+. Q7 Max е прахосмукачката Q7 Max и стандартна докинг станция за зареждане. Q7 Max+ е абсолютно същия робот прахосмукачка, но с Auto-Empty Dock Pure.

Какво може да се подобри

Резултати от теста за всмукване, въздушен поток и захващане в процеп

Преминавайки към минусите, които  наистина не са нещо лошо, а по-скоро неутрално нещо. В стенд тестовете, където тестваме неща като засмукване и въздушен поток, резултатите бяха почти средни, наистина нищо добро или лошо може да се каже за тях. Същото нещо и с теста за засмукване на боклук в процеп, където беше точно на средния резултат.

Извършване на тест за повдигане на процеп - Roborock Q7 Max plusQ7 Max+ извършва тест за засмукване на боклук в процеп. © Вакуумни войни

Цена

Наистина, основното негативно нещо за нас е цената. Просто ни се струва малко висока. Като се има предвид това, един от видеоклиповете за директно състезание, върху който работим, е Q7 Max+ срещу Roomba S9+ с почистващия робот m6 и сигнал за спойлер: Roborock Q7 Max+ надмина Roomba S9+ в почти всяка категория в тези тестове.

Нашите заключения

И така, Roborock Q7 Max+ е чудесен избор, ако пазарувате прахосмукачка робот и моп. Това е особено вярно, ако имате почти всички твърди подове, защото тогава можете да прахосмукачите и да избършете наведнъж. Това е нещо, което много конкурентни роботи не могат да направят.

Повърхностно събиране на фини отломки върху твърди подови настилки - Roborock Q7 Max plusТестване на фино събиране на отпадъци върху твърди подови настилки. © Вакуумни войни

Често задавани въпроси

Има ли Roborock Q7 Max+ избягване на препятствия?

 

Не. Q7 Max+ има усъвършенствана LiDAR навигация, но няма избягване на препятствия или разпознаване на обекти.

Каква е разликата между Q7 Max и Q7 Max+?

Q7 Max и Q7 Max+ са един и същи робот прахосмукачка. Единствената разлика с Q7 Max+ е, че е опакован с аксесоара Auto-Empty Dock Pure.

Каква е разликата между докинг станцията, използвана от Q7+ и Q7 Max+?

Q7+ и Q7 Max+ използват една и съща докинг станция.

Можете ли да закупите прахосмукачката Q7 Max и отделно докинг станцията за автоматично изпразване?

Да! Обикновено е по-евтино да ги закупите опаковани заедно като Q7 Max+. Но Auto-Empty Dock Pure се продава като аксесоар.

Q7 Max по-мощен ли е от стандартния Q7?

Да! Q7 Max е оценен на 4200Pa засмукване, което е с повече от 50% по-високо от 2700Pa, които предлага моделът Q7 без Max.

Roborock Q7 Max+, закупен за този прегледRoborock Q7 Max+, закупен за този преглед. © Вакуумни войни

спецификации

Тип робот Робот прахосмукачка
Всмукване 4200Pa
Самоизпразващ се да
Избягване на препятствия Не
Навигация ЛиДАР
Батерия 5200 mAh литиево-йонна
Максимално време на работа на батерията 180 мин
Капацитет на кофата за боклук 750 мл / .8 qt
Дължина на робота x Ширина 13,9 инча x 13,8 инча
Височина на робота 3,8 инча
Тегло на робота 8,38 паунда.
Цвят Черно или бяло
Гаранция Една година

ИзточникВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Projects