Dreame произвежда прахосмукачки роботи, както и безжични прахосмукачки от 2015 г. Тествах три робота от гамата и трябва да кажа, че ме оставиха много впечатлен. Добро качество, по-добра от средната ефективност на почистване наравно с усъвършенствана навигация. Нека да разгледаме моделите, които вече са пуснати наравно с тези, които все още не са широко достъпни. Преди да разгледаме моделите, нека видим каква е най-съществената разлика между всички тях и това, което търсите на първо място. Бюджетният вариант е Dreame F9, но става наистина трудно да се намери такъв. Това е единственият модел в гамата, който се ръководи от вградена камера. Една от най-добрите сделки на пазара е Dreame D9. Ако не се нуждаете от технология за избягване на обекти, нито от система за самоизпразване, D9 е чудесен избор. Dreame D9 Max и D9 Pro са усъвършенствани модификации на D9 с повече мощност, допълнителни аксесоари и имат различна цветова схема. Dreame L10 Pro е една от бюджетните опции на пазара, която има избягване на обекти, но не поддържа самоизпразваща се станция, което може да е важно за някого. След това Dreame Z10 Pro е първокласен модел. Поддържа система за самоизпразване, има силно засмукване и 3D сензор, който разпознава малки предмети. За хората, които трябва да се справят с много прах или косми от домашни любимци, робот, който се изпразва сам, е от съществено значение, но трябва да сте готови да похарчите повече за него. И накрая, Dreame W10 е почистващ робот с способност за прахосмукачка, която не е същата като предишните роботи, които са първо прахосмукачка и едва след това моп.

Сравнителна таблица за робот прахосмукачки Dreame

Коя прахосмукачка робот Dreame търсите? Камера или лидарна навигация?

На първо място, всички роботи Dreame имат способност за картографиране и навигират по прави линии, методично покривайки цялата зона за почистване. Всички те са управлявани от Lidar, с изключение на F9, който има вградена камера, и някои допълнения като 3D сензор в L10 Pro и Z10 Pro. Dreame F9 се ръководи от жироскоп и камера. Не е толкова ефективен като Lidar, но покритието е близо до 100%. D9, L10 Pro и Z10 Pro имат Lidar, който сканира околността, а последните два са оборудвани с допълнителен сензор, който вижда малки обекти, които Lidar не може да усети. W10 Pro е първо почистващ робот и едва след това прахосмукачка. Най-съществената разлика между тях е навигацията. Да, картата, създадена от F9, не е толкова точна, но покритието все още е доста добро. Насочваните от Lidar роботи са по-щадящи с обектите, което прави навигацията по-плавна. И все пак D9 и W10 Pro не виждат малки предмети на пода и ги бутат наоколо, вместо да избягват това, което правят L10 Pro и Z10 Pro. Технологията за разпознаване на обекти е полезна в домове с купи за домашни любимци, които забелязах, че се натискат от роботи Lidar, ако нямат такава. Същото е с обувките и чехлите, робот като L10 Pro и Z10 Pro ще обикаля обувките, когато други може да ги влачат из стаята.

Свързаност

Всеки Dreame може да се управлява чрез приложението, свързано чрез WiFi. Никой от тях не идва с дистанционно управление.

Функции на приложението

Роботите имат всички характеристики, които бихте искали да видите в модерен интелигентен робот. Като забранени зони, зонирано почистване и почистване на стаи, които са общи за всички модели. Има също така планиране, последователност на почистване, информация за поддръжка и други опции. Почистването на зони и почистването на стаите са основно почистване на площи. Можете или да изпратите робота да почисти определена стая или зона. Забранените зони държат робота далеч от определени зони, като купи за домашни любимци или разхвърляни зони. Нивото на водата и мощността на засмукване също могат да се превключват в приложението. По-новите модели поддържат запазване на повече от една карта и позволяват задаване на зони без почистване. Зоните без моп са активни само с включена приставка за миене и са направени за избягване на килими, когато роботът мие подовете, когато зоните за забрана не позволяват на робота напълно да се движи в определени зони. Освен това планирането може да има допълнителни функции в най-новите модели.

Колко добро е миенето

Роботите Dreame включват резервоар за вода в кутията и могат не само да почистват с прахосмукачка, но и да мият. Всички те имат електрически резервоар за вода, който има помпа, така че можете да контролирате нивото на водния поток в приложението. F9, D9, L10 Pro и Z10 Pro имат много сходна система за почистване, така че като моп тези четири вършат еднаква работа. Ако търсите робот, който на първо място би бил моп, по-добре погледнете Dreame W10 Pro. Разликата между четирите е в размера на резервоара за вода. Z10 Pro има най-малкия резервоар за вода, което означава, че покритието също ще бъде по-малко. Ако площта на твърдия под е голяма, ще трябва да напълните отново резервоара с вода по средата на почистването. За домове с половин килим и полутвърд под, един от тези четири е по-добър вариант. Моделът Dreame W10 има самопочистваща се станция за почистване, подобна на тази, която има Narwal. За домове с предимно твърди подове или изобщо без килими и ако търсите робот за почистване, който също би събирал отпадъци, Dreame W10 Pro е продуктът, от който се нуждаете. Цената обаче е по-висока дори от Z10 Pro.


Dreame D9

Достъпна

Dreame D9

Достъпна опция
Страхотно съотношение цена/качество Dreame D9 е един от най-бюджетните, но мощни и интелигентни роботи на пазара. Показва страхотни резултати при почистване както на килим, така и на твърд под, има голяма батерия и спестява повече от една карта, което го прави подходящ за многоетажни къщи. Навигацията е усъвършенствана, но не вижда малки обекти по начина, по който го правят братята и сестрите. Подходящ за големи домове с твърди подове, както и килими. Dreame D9 vs. D9 Pro vs. D9 Max

Dreame Z10 Pro

Със самоизпразваща се станция

Dreame Z10 Pro

Модел със самоизпразваща се база Разполага с разпознаване на обекти и е оборудван със самоизпразваща се база. Z10 Pro е подобен на L10 Pro, но има малко по-различен цвят и поддържа самоизпразващ се кош. Въпреки че има малък резервоар за вода, така че не бих препоръчал робота за тези, които искат да използват почистване на големи подови площи. При нашите тестове обаче роботът свърши страхотна работа при почистване на килими и самоизпразващата се база е една от най-добрите, които съм тествал. Това е чудесна алтернатива на някои самоизпразващи се роботи на пазара с по-ниска цена.

Dreame W10

Най-добрата комбинация между прахосмукачка и моп

Dreame W10

Прахосмукачка робот за почистване
Dreame W10 е първият почистващ робот със самопочистваща се основа в гамата. Напомня ми за Narwal, като има голяма основа и два контейнера за чиста и мръсна вода. W10 е първо почистващ робот, способен да почиства с прахосмукачка, ако е необходимо. Има лидар, но не вижда по-малки обекти. Подходящо за домове с предимно твърди подове или за тези, които на първо място искат робот за почистване. За разлика от Narwal T10, Dreame W10 има почистваща четка и може да прави и двете неща едновременно.

Dreame W10 срещу W10 Pro

Единствената разлика между двете е, че Dreame W10 Pro има предна камера за разпознаване на малки обекти, които Lidar не може да види.

Dreame D10 Plus

Перфектно изчистване с моп

Dreame D10 Plus

Прахосмукачка робот за почистване Dreame D10 Plus е по-евтина модификация на Z10 Pro. Той се управлява от Lidar и има силно засмукване, но му липсва преден сензор за разпознаване на обекти и включва по-малка торба за еднократна употреба. Не е подходящ за тези, които искат робот за почистване, който също така почиства, тъй като има малък резервоар за вода, който не може да покрие голяма твърда подова площ. Роботът е по-добре да се използва в домове с предимно покрита с килим повърхност и малко твърда подова площ. Това е страхотна стойност, ако не се нуждаете от екстри като разпознаване на обекти, но все пак искате прахосмукачка робот, която се изпразва сама.

Dreame Z10 Pro срещу D10 Plus

Dreame D10 Plus е по-достъпна версия на Z10 Pro без разпознаване на предмети и по-малка торбичка за еднократна употреба, но въпреки това страхотна прахосмукачка като робот, ако търсите самопочистващ се робот-чистач.

Серия Dreame L

Той включва три модела, Dreame L10 Pro, Dreame L10s Pro и Dreame L10s Ultra. L10 Pro е повече или по-малко стандартен модел с LDS и разпознаване на обекти. Има стандартна система за почистване с твърда кърпа за моп и сравнително голям резервоар за вода. Dreame L10s Pro все още не е широко достъпен. Неговата система за почистване е две въртящи се подложки, по-малка кофа за боклук и резервоари за вода, но тя повдига подложката, когато открие килим и има по-силно засмукване. Dreame L10s Ultra е най-функционалната прахосмукачка робот в гамата, която има всичко, самоизпразваща се станция, измива подложките и повдига подложките, когато засече килим. По-конкретно, няма много разлики между трите. Сензорът LDS, съчетан с 3D, прави навигацията усъвършенствана, а резервоарите за вода и кофите за боклук са приблизително с еднакъв размер за всички, но по-новите модели използват усъвършенствана система за почистване. Добра цена

Dreame L10 Pro

Технология за разпознаване на обекти Отлична производителност на почистване при разширена навигация В сравнение с D9, L10 Pro има по-силно засмукване и 3D сензор за разпознаване на малки обекти. Показва и по-добри резултати при почистване на килими. На твърд под нещата нямат голяма разлика. Като моп, той е еднакво същият като D9, тъй като и двата имат една и съща система за почистване. Технологията за избягване на обекти прави навигацията по-прецизна и на килим L10 Pro се справя по-добре от по-големите си братя.

Dreame L10s Ultra

Перфектно съчетание на прахосмукачка и почистване с моп

Dreame L10s Ultra

Прахосмукачка робот за почистване Dreame L10s Ultra е най-функционалната прахосмукачка робот с опция за самоизпразване, както и два контейнера за вода, за чиста и изхабена вода, които презареждат вграден резервоар за вода и измиват подложките за почистване. Така че основно всичко, което трябва да направите, е да напълните резервоара за чиста вода с вода и да изпразните контейнера за мръсна вода, когато е пълен. Роботът има сензор, който разпознава малки предмети и много мощност на засмукване.

Dreame S10 срещу L10s Ultra

Двата са идентични с единствената разлика, че L10s Ultra е направен за международния пазар, а S10 - за местния.

Кое е най-доброто?

Изборът може да бъде направен въз основа на няколко неща като бюджет и вашите лични нужди. Трябва да кажа, че всички те вършат работа за събиране на отпадъци от твърди подове и килими. Въпреки това, ако искате производителност при прахосмукачка, по-добре погледнете D9, Z10 Pro и L10 Pro. Но ако търсите робот за почистване, който върши работата добре, помислете за W10. За около 500-600 лв. получавате страхотен робот-прахосмукачка, D9, който все още няма 3D сензор, може да почиства килими и твърди подове и като цяло е чудесен избор за тези, които не се нуждаят от по-нови технологии. Същото важи и за D9 Max и D9 Pro. Dreame L10 Pro е крал, ако искате усъвършенствана навигация и не се нуждаете от самоизпразваща се база. Той обаче има и по-голям резервоар за вода в сравнение с Z10 Pro, което може да е огромен плюс за домове с по-големи подови площи. Dreame Z10 Pro е опция, ако нямате нужда от почистване толкова много, но имате нужда от самоизпразваща се основа. Страхотна покупка за собственици на домашни любимци. Dreame W10 е страхотна прахосмукачка робот, която е първо моп и едва след това прахосмукачка и е идеална за домове с твърди подове и някои килими. Не е подходящ за домове с предимно мокетени повърхности. Тези, които търсят самоизпразващ се робот, но не искат да плащат повече за допълнителни функции, трябва да погледнат Dreame D10 Plus. Страхотна прахосмукачка робот за домове с повърхности, покрити предимно с килими, или за тези, които не се нуждаят толкова много от функция за почистване, тъй като почистването на робота не е подходящо за големи твърди подови площи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Projects