Нека поговорим за самопочистващите се модели Roborock.

Каква е разликата между стандартните и + моделите?

Това са същите режими. "+" представлява включена самоизпразваща се основа. „V“ означава зрение, което означава, че роботът идентифицира и избягва малките неща.

Сравнение на самоизпразващия се робот Roborock: Q5+ срещу Q7 Max+ срещу S7+ срещу S7 MaxV Ultra

Спецификации/модел Roborock Q5+ Q5+ Roborock Q7 Max+ Q7 Max+ Roborock S7+ S7+ Roborock S7 MaxV Ultra S7 MaxV Ultra
Вакуумна кофа за смет, мл 470 470 470 400
Основа за боклук, мл 2500 2500 3000 2500
Капацитет на торбата за еднократна употреба, мл 2500 2500 3000 2400
Функция за почистване не да да да
Автоматично зареждане на резервоар за вода - - - да
Автоматично пране с моп - - - да
Капацитет на резервоара за вода, мл - 350 300 200
Електронен резервоар за вода - да да да
Диаметър x височина (in) 13,7 х 3,7 13,9 х 3,8 13,7 х 3,8 13,8 х 3,8
Време на работа, мин 180 180 180 180
Капацитет на батерията, mAh 5 200 5 200 5 200 5 200
Всмукателна мощност, Pa 2700 4200 2500 5 100
Ниво на шум, dB 68 67 67 68
Разпознаване на обекти не не не да
Прахосмукачка и миене само прахосмукачка миене, прахосмукачка миене, прахосмукачка картографиране, вакуумиране
Навигационна система ЛиДАР ЛиДАР ЛиДАР ЛиДАР
Свързване на приложението да да да да
Alexa, Google Assistant да да да да
Забранени зони и невидими стени да да да да

Серия Q срещу серия S

Серията Q не е толкова напреднала, колкото серията S. Q5 и Q7 нямат премиум функциите на серията S, Q7 не повдига подложката за почистване и подложката не вибрира. Да не говорим, че Q5 изобщо няма почистване. Серията S включва първокласни машини с усъвършенствани функции за почистване и разпознаване на предмети (MaxV).

Сравнение на самоизпразваща се базова станция

Първата опция за робот с автоматично изпразване S7+ имаше дизайн с два контейнера. В единия има филтър, а във втория - торба или контейнер за боклук. S7+ имаше версия без гръб и с гръб, налична в различни региони. Освен това има най-голямата чанта за еднократна употреба от всички. Серията Q има по-проста самоизпразваща се основа с по-малка торба за прах. Станцията Ultra има същия дизайн на базова станция с два контейнера като S7+, но допълнително има два големи контейнера за вода, които доставят вода в резервоарите за вода и измиват подложката за почистване. Това е най-обемната станция от всички модели на Roborock. Включен с Roborock S7 Pro Ultra и S7 MaxV Ultra.
Всяка станция изсмуква боклука, но само една допълнително измива подложката за почистване

Сравнение с почистване

Всички тези модели използват една и съща стандартна подложка за почистване. По принцип робот се влачи около подложката, тъй като резервоарът за вода доставя вода директно към него. S7+ и S7 MaxV Ultra имат VibraRise. Това е вибриращ механизъм, който създава натиск върху пода за по-добри резултати при почистване. Освен това, когато роботът открие килим, той повдига подложката, за да продължи прахосмукачката на килима, без да го навлажнява.
VibraRise прави Roborock перфектен за домове както с твърд под, така и с килими
Други модели също са подходящи за домове със смесена повърхност, но не са толкова удобни, тъй като ще трябва да го прекарате върху твърди подове за втори път, за да избършете.
Roborock Q5+ е единственият модел, който няма функция за почистване

Сравнение на навигация

Roborock е известен със своята прецизна навигация. Премиум моделите използват LDS за навигация. Сензорът сканира околността, създавайки карта. Роботите се справят чудесно с избягването на големи предмети, но изглежда не забелязват малки неща като чорапи, обувки и т.н. Roborock S7 MaxV Ultra от висок клас използва допълнително стерео камера, която разпознава малки неща, което прави навигацията му по-прецизна. Изчистеното оформление не прави разлика между моделите, но за претрупани зони S7 MaxV Ultra би бил най-добрият.

Сравнение на мощност и почистване

Производителят твърди, че моделите имат различни стойности на засмукване, но в действителност разликата в ефективността на почистване не е толкова голяма. Освен почистването на килима, тези модели вършат почти същата работа. Механиката на почистване е сходна за всички тях, с изключение на ролката за почистваща четка. Roborock Q5+ идва с основна четка, която е направена от смес от гума и четина, останалите използват ролка с четина. Основната четка на Q5 се справя най-добре с косми от домашни любимци и хора, въпреки че е по-труден за поддръжка. Освен това разбърква по-добре праха и мръсотията върху килимите. От друга страна, гумената ролка е добра с пясък и ултра фини частици. Всички модели обаче са съвместими и с двете, така че можете да си поръчате втора ролка за различни нужди от почистване.

Сравнение на приложения

Функции като 3D картографиране и ограничаване са налични навсякъде.
Тези роботи имат същата възможност за запазване на до четири нива на карта с автоматично откриване на карта, което означава, че можете да откриете правилното ниво на карта въз основа на първоначалното сканиране.
Потребителите могат да персонализират всяко ниво на картата и да добавят персонализирани имена на стаи и помещения.
Въпреки това, някои функции като този изглед на камера на живо са ограничени до S7 MaxV серия, тъй като тези роботи са единствените с предна камера. Освен това всички опции с изключение на Q5 имат контроли за нивото на водата, тъй като всички са хибридни опции с функции за почистване, всички модели имат достъп до почистване на стая или зона, където може да бъде достъпен шаблонът за кръстосано почистване. Други функции като планиране на опции за автоматично приключване и поддръжка са налични навсякъде.

Q серия

Серията Q включва два модела, Q5 и Q7. Q7 има две модификации: Q7 и Q7 Max.

Roborock Q5+

Roborock Q5 е най-достъпният самоизпразващ се Rorobock с цялото това добро изсмукване на твърди подове и килими. Той обаче няма функция за почистване, така че е идеален за домове, покрити предимно с килими. Roborock Q7 Max+ е прахосмукачка за смесени повърхности или предимно твърди подове с по-опростена система за почистване, но въпреки това върши страхотна работа като прахосмукачка.

Roborock S серия

Тази серия включва S7 и S7 MaxV. И двете имат допълнителни модификации. Серията MaxV включва S7 MaxV, MaxV Ultra и MaxV Plus. S7 има два, S7+ и S7 Pro Ultra. Roborock S7+ е един от най-усъвършенстваните модели, които нямат разпознаване на обекти. Версията Ultra има всички същите неща като S7 MaxV Ultra, но й липсва сензор, който вижда малки неща.
Roborock S7+ е най-добрата за домове със смесена повърхност

Roborock S7 MaxV

Това е най-скъпият универсален робот прахосмукачка в гамата. Има всички функции, които съществуват на пазара досега. Подходящ за всякакъв размер и тип жилище, повърхност и разпределение.

Да обобщим

Серията Q не е толкова напреднала, но все още е една от най-добрите на пазара. Roborock Q5+ е направен за домове с килими или такива, които не се нуждаят от функция за почистване. Roborock Q7 Max+ е за дом с малко гладки подови площи и килими със среден косъм за тези, които не се нуждаят от допълнителни функции. Roborock S7+ е перфектен избор за тези, които искат удобно използване върху смесена повърхност. Ако искате някои допълнителни функции за почистване, помислете за покупката на S7 Pro Ultra но имайте предвид, че е по-скъпа. И накрая кралят. Roborock S7 MaxV Ultra е най-модерният робот на пазара, има няколко модела, подобни на този. Това е почистващ уред за тези, които искат всички възможни неща в един модел.
Source link


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Projects